Stedendriehoek

100 dagen tot 3FM Serious Request en een Marktplein vol kinderen

APELDOORN – Duizenden kinderen bij elkaar op één plein. Een heuse 3FM DJ, Saskia Weerstand, Niek en Britt van Zapp en een dansworkshop van Tim Koldenhof Producties. Apeldoorn telt af tot Serious Request en de basisschooljeugd heeft er zin in. Speciaal werd een Kick-off georganiseerd op het Marktplein in Apeldoorn. Britt en Niek van Brugklassers openden het spektakel. Levi van de Tweede Stee uit Loenen ‘ik moet er niet aan denken om zonder vader en moeder te leven, ik ben al begonnen met een actie ’.

Britt en Niek van Zapp Sport introduceerden het speciaal voor 3FM Serious Request geschreven lied. Na het maken van een groepsfoto van alle kinderen mét de burgemeester vertelden kinderen over hun speciale acties. Van hondenuitlaatservice tot speelgoedverkopen. Mooie acties zijn al op touw gezet.
Een speciale gast deed Apeldoorn aan voor deze unieke aftrap: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. Prinses Margriet is ambassadeur van het Rode Kruis. Samen met de burgemeester onthulde zij het Grote Glazen Huis, een warm symbool in het stadhuis de komende maanden. De burgemeester vertelde de kinderen dat ze allemaal een spaarpot in de vorm van een Glazen Huis krijgen om te sparen voor de stille ramp. De spaarpotjes zijn beschikbaar gesteld door de Rabobank.